söndag 13 september 2009

utforska omgivningar

I fredags begav vi oss på en liten utflykt till Bremerhaven.
Det är en stad/stadsdel ungefär 1 timma härifrån. Lite halvfattigt ställe tänkte vi när vi kom dit, men jaja, något bra måste ju finnas här..


Lunch på en parkbänk

Efter 1½-2 timmars promenad hittade vi äntligen något vettigt. Det var "klimahaus" (klimathus) vilket är ett gigantiskt museum om klimat, element och naturkrafter.

Väl inne åkte man på en "resa" som de kallade det. Resan gick längs med longituden som går genom Bremerhaven. Första stoppet var en liten by en Schweiz.
Sardinien...


...Niger...

Sedan kom vi till Kamerun. Det sjuka var att inte nog med att de hade byggt upp landskap ur de olika länderna, utan de hade även återskapat klimatet. Både Kamerun och Niger var nästan jobbiga att gå igenom eftersom det var så fruktansvärt varmt och torr luft att man knappt orkade andas.
kamerun


Sedan gick vi igenom Antarktis, men där var så fruktansvärt kallt och halt att vi nästan sprang igenom. När vi skulle lämna antarktis fick vi gå genom himlen...


...sedan kom vi till Samoa-öarna...

...Alaska...


Sedan var vi tillbaka i Tyskland igen. Det var ett helt galet museum där man fick se, känna, lukta och höra hur det är i olika delar av världen.



Lördag
På lördagen jobbade jag medan jojo var hemma och slappade.
Det var en skitbra dag och vi sålde hur mycket som helst.
Efter jobbet gick vi och firade på en pub som ligger precis bredvid butiken.



1 kommentar:

  1. coolt museum! nu har ni ju vart i hela världen så nu kan ni ju så gott om åka hem igen, haha!

    SvaraRadera