onsdag 16 september 2009

Bremen - Graz

Så... vi började resan mellan Bremen och Graz måndag förmiddag vid 10-tiden.
Beräknad ankomst till Graz var vid ca 21-tiden på kvällen, men vi hade 3 byten innan vi skulle komma fram. Allt var säkrat och vi hade kollat upp tider och tågens nummer på internet innan vi åkte.




Anna: Tänk om man skulle ha cab-tåg, utan tak alltså... det skulle vara som att åka berg-och-dal-bana...
Jojo: Då skulle alla tågresenärer se ut så här





Problemen började redan i Bremen. Tåget vi skulle ta till Hannover gick inte alls den tid och från den perrong som vi hade sett på internet, utan 20 minuter senare från en annan perrong.
Shit the same tänkte vi och tog tåget i alla fall.
Eftersom det gick senare, så missade vi vårt byte i Hannover och fick ta ett senare mot Würzburg än planerat... Då missade vi ju förstås tåget där också, och fick ta ett senare tåg mot Linz. Väl framme i Linz var klockan ungefär 20:00 och vi började leta efter ett tåg mot Graz.
Det fanns inga. Inte ett enda...
Vi gick till informationen och frågade vad vi skulle göra, och det visade sig att vi verkade ha två val. Antingen ta första tåget klockan 06:00 nästa morgon och vara framme klockan 09:00, eller åka en omväg genom hela Österrike och vara framme 05:45.
Vi bestämde oss för att vänta på morgon-tåget.
Så vi gjorde oss hemmastadda på en bar på tågstationen och väntade.

Tre timmar senare, klockan 23:00, stängde baren.
Vi hade inte mycket annat att välja på, än att sätta oss i en skabbig väntsal med bänkar av metall och en sovande gubbe.
Vi satt där i 5 minuter och sen bestämde vi oss för att 7 timmar med gubben inte skulle funka. Så vi började slösurfa lite efter tåg som vi skulle kunna ta bara för att ha någonstans att sova.
Så blev det.
Vi åkte först till Salzburg och sedan till Schwarzach. I Schwarzach fick vi tyvärr vänta en liten stund på tåget mot Graz. Närmare bestämt 1½ timma, klockan halv tre på morgonen.
Det var kallt som fan och det fanns ingenstans man kunde gå in...
Men till slut kom tåget, och vi var äntligen på väg mot Graz igen.
Vi kom fram vid 08:00, men väl där insåg vi att vi hade ju egentligen ingenstans att ta vägen.
Oliver som vi skulle hälsa på, jobbade hela dagen, och vår sovplan hade inte riktigt gått som beräknat, så vi var trötta som fan...
Så, vi tog tåget till Wien och sov gott de 2½ timmarna det tog dit. Väl framme åt vi en macka, bytte sida av spåret och sov de 2½ timmarna tillbaka.

Sedan var det bara två timmar kvar till Oliver slutade, men de dödades lätt med varsin Gösser.

4 kommentarer:

  1. Ha Ha Ha Vi skrattar gott åt era bravader! Dyrköpta erfarenheter, men det är ju resan som är målet, eller....?
    I Ölmstad är allt precis som vanligt. Le håller till i snickerboa, MM sitter vid datorn (fast för tillfället är hon i Malmö på konsert), Bosse äter & latar sig mest och själv försöker jag få alla att göra viktigare saker.
    Le undrar om ni använt trangiaköket ännu?
    Om ni kommer hem till 19 dec så är ni bjudna på 50-årsfest!
    Ha det nu så gott i Graz!
    Puss och kram Monika

    SvaraRadera
  2. Haha, fyfan vilka idéer ni har för er, dags att sluta dricka öl kanske... cab-tåg, väldigt Anna måste jag säga. Men inte en helt dum idé, lite svårt att läsa på tåget bara, om det är det man vill.. Verkar som ni ha sjukt kul iaf, hoppas ni har nytta av mina små tips :P
    Puss o kram!
    /Becca :)

    SvaraRadera
  3. hahaha fy fan ni är ju sjuka!!! hahaha hoppas ni har det toppen och hälsa släkten!!! puss och kram:) // ida

    SvaraRadera
  4. Monika: Skönt att höra att allt är sig likt!
    Ännu har vi inte använt det, men hittills har vi ju bara varit hos vänner, så vi har haft tillgång till kök, men jag tror att det kan bli användbart nästa trip..
    Becca: Vi har verkligen haft nytta av dina erfarenheter, men det är mycket man måste upptäcka själv också... Hur går det i Malmö? har det löst sig med studier och jobb och allt? puss
    Ida: De hälsar tillbaka så gott! hoppas allt är bra hemma! puss!

    SvaraRadera